Jak długo gotować makaron?

Dobry makaron powinien być makaronem ugotowanym al dente. Nie dość, że jest on najsmaczniejszy, to przede wszystkim najzdrowszy. Makaron al dente zostaje na długo w żołądku, w przeciwieństwie do makaronu rozgotowanego, dając tym samym uczucie sytości na wiele godzin.

Makaron gotujemy według czasu podanego na opakowaniu. Gdy czas ten upłynie – wyciągamy kawałek. Nie bójmy się spróbować – w ten sposób najlepiej ocenimy, czy makaron jest wystarczająco miękki czy potrzebuje jeszcze kilka minut by dojść.

Według wszystkich zasad makaron ugotowany na al dente po przegryzieniu powinien mieć w środku cieniutki paseczek surowego ciasta. Tak zrobiony makaron jest naprawdę dobry. Jest to także najzdrowsza metoda jego podania.

Oczywiście liczy się też jakość. Najlepsze makarony ciężko rozgotować. A jeśli kupimy byle jaki produkt – nie oczekujmy, że wyjdzie z niego danie mistrzów.

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby móc komentować.

Porady dla zdrowia
Odpowiednia suplementacja jest dzisiaj jak najbardziej wskazana i odpowiednia. GABA Między bajki można włożyć opowieści naszych dziadków że tylko z jedzeniem powinniśmy dostarczać odpowiednie witaminy i minerały. endometrioza forum Współczesny tryb życia dla wielu osób oznacza pracę przed komputerem i nieregularne posiłki. To dość istotne gdyż niestety ale nie jesteśmy wtedy dostarczyć odpowiednich rzeczy. Warto tez o tym pamiętać w momencie uprawiania sportu. Jak człowiek się czuję gdy uprawia sport 3-4 razy w tygodniu, na pewno jest zmęczony. Biegając wypłukujesz witaminy a mając naście lat nie jesteś w stanie dostarczyć tylu witamin co będą młody. Warto o tym pamiętać. http://www.nutramigen.net/pl-nu/czym-jest-alergia-na-mleko/obawiasz-sie-alergii-na-mleko/rozmowa-z-twoim-lekarzem-na-tem Jako specjaliści zalecanym branie witamin i picie izotoników jeśli ktoś dużo uprawia sportu.
Sonda

Jak dostarczasz witaminy?

Zobacz wyniki

Loading ... Loading ...