Pesto – perfekcyjny smak

W naszym kraju pesto jeszcze się nie docenia. Wynika to zapewne z tego, że smakołyk ów osiąga zawrotne ceny jak na dodatek do chleba. Nie warto jednak się ograniczać – pesto można zrobić samemu w domu.

Wystarczy moździerz, oliwa, bazylia, orzeszki piniowe, sól i odrobina parmezanu. To wszystko razem utarte tworzy tak dobrze znane pesto zielone. Znane też w naszym kraju pesto czerwone zawiera ponadto suszone pomidory, które nadają mu bardzo charakterystyczny smak.

Przygotowanie pesto z powyższych składników nie jest trudne. I nie jest tak kosztowne, jak zawrotne ceny pesto w sklepach. Warto więc poświęcić parę minut i spróbować jak ten znany na całym świecie smakołyk się sprawdzi w naszej kuchni.

Opcji jest wiele: pesto możemy dodać do makaronu, sałaty, sera, posmarować nim chleb czy poeksperymentować z innymi daniami. Należy pamiętać o jednej regule – pesto nie wolno podgrzewać.

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby móc komentować.

Porady dla zdrowia
Odpowiednia suplementacja jest dzisiaj jak najbardziej wskazana i odpowiednia. http://www.klinikavip.pl/leczenie-uzaleznien Między bajki można włożyć opowieści naszych dziadków że tylko z jedzeniem powinniśmy dostarczać odpowiednie witaminy i minerały. http://i-potencja.pl Współczesny tryb życia dla wielu osób oznacza pracę przed komputerem i nieregularne posiłki. To dość istotne gdyż niestety ale nie jesteśmy wtedy dostarczyć odpowiednich rzeczy. http://www.wygladajpieknie.pl/ Warto tez o tym pamiętać w momencie uprawiania sportu. Jak człowiek się czuję gdy uprawia sport 3-4 razy w tygodniu, na pewno jest zmęczony. Biegając wypłukujesz witaminy a mając naście lat nie jesteś w stanie dostarczyć tylu witamin co będą młody. Warto o tym pamiętać. www Jako specjaliści zalecanym branie witamin i picie izotoników jeśli ktoś dużo uprawia sportu.
Sonda

Jak dostarczasz witaminy?

Zobacz wyniki

Loading ... Loading ...